Concrete skills since 1972

Spännbalksystemet

Spännbalksystemet är en kombination av prefabricerade spännbalkar och en platsgjuten konstruktion av bjälklagsplattan. Systemet bevarar platsgjutningens fördelar, främst flexibiliteten vad beträffar måtten på huset, samtidigt som produktionen kan snabbas på genom att spännbalkarna prefabriceras. Konstruktionen är mycket hållfast och man uppnår längre spännvidder än med traditionella metoder. Resultatet blir en byggnad med få pelare vilket maximerar såväl golvyta som takhöjd.

SBK håller alltid en utförlig information på arbetsplatsen för platschef, arbetsledare och övrig produktionspersonal som skall arbeta med spännbalkbjälklagen. Dessutom hjälper SBK entreprenören kontinuerligt under hela produktionsskedet med råd och information.
Som ett hjälpmedel vid entreprenörens egenkontroll finns speciella dokument framtagna för de moment som ingår i Spännbalksystemet.

Utöver projektering av Spännbalksystemet erbjuder SBK också projektering av övriga betongkonstruktioner såsom grundläggning, väggar och trapphus. SBK har också möjlighet att bistå med kostnadsberäkningar samt med att hyra ut form och viss annan gjututrustning till spännbalkbjälklagen.

Produktion Spännbalkbjälklag

Instagram #spännbalksystemet

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user s_b_k_a_b.
MENY